رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی در گفت‌وگو با ایلنا: یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی از زیر کشت خارج شود

نی ریزی گفت: در مناطقی که کشاورزی به آبهای زیرزمینی متکی هستند باید تعدیل و یا با کشت‌های کم آب بر جایگزین شود.

سعید نی‌ریزی، رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی (ICID) در گفت‌وگو با ایلنا در پاسخ به اینکه کدامیک از محصولات کشاورزی باید کشتشان متوقف شود، گفت: آنچه که اتفاق افتاده در سال‌های پرآبی توسعه کشاورزی داشته‌ایم و در حالی که کشور ما توان کشت ۶. ۵تا ۷میلیون هکتار زراعت آبی را دارد نزدیک ۹میلیون هکتار از اراضی زیر کشت رفته است بنابراین مسلم است که همواره دچار کمبود آب برای کشاورزی باشیم.

وی افزود: ما طی سال‌ها علاوه بر توسعه در سطح زراعت درآمدزا مثل کشت برنج و چغندرقند را هم به الگوی کشتمان اضافه کرده و کشور را دچار کمبود آب کردیم.

نی ریزی تصریح کرد: برای زیر کشت بردن اراضی باید مطالعه شود که الگوی کشت با شرایط آب طراحی شود و بررسی مجدد کنیم و یا حتی شیوه‌های محاسبات را عوض کنیم و محصولاتی که آب کمتری نیاز دارند کشت کنیم.

وی در خصوص اینکه آیا شیوه کشت و وضعیت کم آبی ممکن است ما را به جایی برساند که کشاورزی را در کشور متوقف کنیم، اظهار داشت: این مسئله نگاهی منفی به آینده است چون تبعات اقتصادی منفی دارد و کشاورزان دچار مشکل می‌شوند اما می‌توانیم کشاورزی را محدود کنیم و به یک میلیون هکتار اراضی زیر کشت را کاهش دهیم.

رئیس کمیسیون بین المللی آبیاری و زهکشی با بیان اینکه در تغییر الگوی کشت باید تبعات اقتصادی و اجتمای آن را نیز باید درنظر گرفت، گفت: کشاورزی تا جایی که از منابع آبهای زیرزمینی برداشت می‌شود باید محدود شود.

وی یادآور شد: در مناطقی که کشاورزی به آبهای زیرزمینی متکی هستند باید تعدیل و یا با کشت‌های کم آب بر جایگزین شود.

کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی