تشخیص کمبود عناصر غذایی گیاه

Nutrient Deficiency 58f655853df78ca159f4e787

کشت ورز - همه مشکلات گیاهان به دلیل تاثیر حشرات یا بیماری های گیاهی نیست. گاهی گیاه از کمبود یا حتی زیادی یک عنصر در اطراف ریشه خود رنج می برد. اغلب کمبود عناصر غذایی گیاهی در تغییر رنگ برگ ها یا تغییر شکل آنها مشاهده می شود. متاسفانه بسیاری از مشکلات دارای نشانه های مشابهی هستند و گاهی مجموعه ای از مشکلات باعث این نشانه ها در برگ گیاه می شود.

اول نشانه های تاثیر حشرات یا بیماری ها را روی گیاه بررسی نمایید.

تغییر رنگ برگ و کوتاهی قد گیاهان می تواند ناشی از رطوبت بیش از اندازه و زهکشی ضعیف خاک بوده یا از فشردگی بیش از حد محیط ریشه گیاه نشات بگیرد. سرما یا گرمای شدید باعث کند شدن رشد گیاه و تاثیر بر فرایند گلدهی و میوه دهی گیاهان می گردد. مصرف بیش از حد کودها می تواند منجر به شوری خاک شود. ممکن است گیاهان حالت سوختگی یا پژمردگی داشته باشند علیرغم اینکه خاک به حد کافی مرطوب است.

گیاهان نیاز به مجموعه ای از مواد مغذی دارند تا سالم باقی بمانند. عناصر غذایی که در مقیاس زیاد نیاز هستند به عناصر ماکرو معروفند. این عناصر شامل: نیتروژن، پتاسیم، فسفر، کلسیم، گوگرد و منیزیم هستند.

عناصر دیگری هم وجود دارند که برای رشد گیاه ضروری می باشند ولی مقیاس آنها بسیار کمتر می باشد. این عناصر به میکرو معروفند که شامل: بر، مس، آهن، منگنز، مولیبدن و روی می باشند.

همه این عناصر از ریشه ها جذب می شوند. آب مواد مغذی را از خاک به ریشه های گیاه منتقل می نماید. در نتیجه یکی از ملزومات تغذیه کافی گیاه وجود آب می باشد. مورد دوم ph مناسب خاک می باشد. هر گیاه ph خاصی برای دسترسی به مواد مغذی موجود در خاک را می پسندد. برخی گیاهان نسبت به سایرین حساستر هستند اما اگر ph خاک خیلی اسیدی یا قلیایی باشد گیاه امکان جذب مواد غذایی را ندارد اگرچه خاک بسیار غنی باشد.

نشانه های کمبود عناصر مغذی گیاهی

عناصر ماکرو

کلسیم

نشانه ها: برگهای جدید حالت پیچ خوردگی داشته یا قلابی شکل شده اند. گیاهچه انتهایی ممکن است از بین برود. در گوجه فرنگی پوسیدگی جوانه انتهایی، سوختگی گیاهچه در کلم و نقاط قهوه ای و سیاه در کرفس قابل مشاهده هستند.

منابع: هر ترکیبی که شامل کلسیم باشد.

نکات: اغلب کمبود یا زیادی عنصر روی دیگر عناصر تاثیر بازدارنده نمی گذارد.

ادامه مطلب: تشخیص کمبود عناصر غذایی گیاه

چگونه از کاج مطبق نگهداری کنیم

araucaria2

(این گیاه اصولا در تیره کاج ها دسته بندی نمی شود اما به دلیل مصطلح شدن در کشور ما و ظاهر آن به همین نام در این مطلب ذکر می شود.)

کشت ورز - کاج مطبق ، که نام دیگر آن “کپیناژ” است، از انواع کاج های سوزنی برگ بوده و زیستگاه این درختچه، جزیره نورفک استرالیا است. این گیاه، از گونه “کاج نورفولک” می باشد. نام های دیگر کاج مطبق ، عبارت اند از: آراوکاریا هتروفیلیا، کاج نورفولک و کاج آندز. رشد این گیاه، در محیط های مرطوب و طبیعی، زیاد بوده و گاهی تا ۴ متر نیز رشد می کند. اما در محیط منزل، رشد زیادی نخواهد داشت. کاج مطبق ، نیاز به اکسیژن زیادی دارد. همچنین توانِ تحملِ حرارت زیاد را ندارد. کاج مطبق ، از طریق بذر تکثیر می شود و در ابتدای رشد خود، نامنظم است و از سن دوسالگی به بعد، طبقه ها منظم می شود.

جذابیت کاج مطبق

گیاهی دکوری و زیباست که اغلب برای داخل محیط هایی چون منازل به کار می رود.

این کاج زیبا، دوستدار هوایی تازه است، بنابراین در فضای باز نیز می‌تواند رشد کند

بیشتر بخوانید: چگونه از کاج مطبق نگهداری کنیم

انواع خاک به زبان ساده

soil plants

کشت ورز - خاک به عنوان اصلی ترین و مهمترین عنصر در کشاورزی شناخته می شود. اما همه نوع خاکی هم مناسب کشاورزی نیست و در این زمینه شناخت انواع خاک می تواند در بهبود کیفیت تولید و کاهش هزینه ها تاثیر بسزایی داشته باشد.

خاک اسیدی : شامل خاک برگ،خاک چای،کود دامى و سم ضدعفونی کننده بوده که ph پایین تر از ۶ دارند.

خاک قلیایی : خاکی است که از نظر ph بالای ۷ مىباشد. دربیشتر خاک های ایران به دلیل عناصر معدنی و شیمیایی موجود ،phبالای ۷ است.

خاک معمولی- باغچه : شامل خاک رس و مقداری ماسه و کود دامی میباشد.که برای کشت اکثر گیاهان باغچه ای مناسب است. خاک باغچه نیاز دارد که هر ساله با کود های آلی و شیمیایی تقویت شود

بیشتر بخوانید: انواع خاک به زبان ساده

کشت گیاه بادرنجبویه

badranjboie

کشت ورز

کشت گیاه بادرنجبویه

بادرنجبویه گیاهی از خانواده نعناع می باشد. این گیاه شیرین و معطر بوده و گاهی به عنوان چاشنی یا در برخی از نوشیدنی ها نیز به کار می رود. رشد گیاه تا حدود ۳۰ تا ۴۵ سانتیمتر است و در اواخر فصل تابستان گل های کوچک در آن دیده می شوند. برگ گیاه دارای بوی خوشایندی است.

این گیاه بومی قاره آمریکا بوده و از طریق بذر می توان آن را تکثیر نمود.

ادامه مطلب: کشت گیاه بادرنجبویه

مگس ميوه مديترانه اي

Ceratitis capitata2

کشت ورز - مگس ميوه مديترانه اي با نام علمي (Ceratitis capitata) از مناطق گرمسير آفريقا در جهان گسترش يافته است. مگس ميوه مديترانه اي بر روي بيش از ۲۰۰ واريته درختان ميوه و سبزيجات توليد خسارت مي نمايد. از اين ميان مي توان به هلو، زردآلو، گلابی،گوجه ،سیب، گیلاس، انار،انجیر و مرکبات اشاره نمود. این آفت در ایران از استان های یزد، اصفهان، مازندران، خراسان و گیلان گزارش گرديده است.

چرخه زندگي:

نخستين فعاليت حياتي اين آفت وابسته به دما مي باشد. مگس ميوه مديترانه اي در اواخر بهار، تابستان و پاييز فعاليت داشته و در مناطق سردسير در فصل زمستان غيرفعال مي گردد. اين آفت توانايي زمستانگذراني به شكل هاي حشره بالغ، تخم، لارو (در ميوه ها) و يا شفيره در داخل خاك را دارد. حشره بالغ در فصل زمستان زمانيكه دما به ۱۲ درجه سانتيگراد برسد فعال مي گردد. با افزايش دماي هوا در فصل بهار، حشره بالغ شروع به رشد و خروج از خاك مي نمايد. در صورتيكه كنترل در اين زمان انجام نپذيرد، جمعيت اين آفت با افزايشي چشمگير در تمام فصل همراه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: مگس ميوه مديترانه اي

کشاورزی - خدمات کشاورزی - تبلیغات کشاورزی - فروش محصولات کشاورزی - کشاورزی نوین - کشاورزی مدرن - کشاورزی امروز - کشاورزی ایران - کشاورز - کشاورزی کارآمد - کشاورزی پایدار - کشاورزی ارگانیک - کشاورز پیشرو - کشاورزی جدید - تکنیک های کشاورزی - نهاده کشاورزی - سموم کشاورزی - کودهای کشاورزی - بذر کشاورزی - ماشین آلات کشاورزی - گلخانه - کشاورزی گلخانه - کشت گلخانه ای - بذر گلخانه ای - کشاورزی آکادمیک - دانشکده کشاورزی