با وجود آنکه کشاورزان در انتظار اعلام قیمت خرید تضمینی گندم هستند، اما کشت این محصول استراتژیک در بسیاری مناطق دیم سرد و مرتفع آغاز شده است و پیشبینی میشود سطحی معادل شش میلیون هکتار به زیر کشت برود.
مجری طرح گندم امروز در گفتگو با ایانا درباره تعلل دولت در اعلام قیمت خرید تضمینی گندم و سایر محصولات در کشت پاییزه گفت: باید قبل از آغاز کشت پاییزه و در شهریورماه قیمت تضمینی اعلام میشد، اما تاکنون انجام نشده است و کشاورزان همچنان منتظر هستند.
اسماعیل اسفندیاریپور افزود: از دهه سوم شهریورماه کشت گندم در مناطق دیم سرد ازجمله استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، کرمانشاه، لرستان، خراسان شمالی و رضوی و مناطق سرد مرتفع آغاز شده است و به کشاورزان توصیه میشود خشکهکاری را آغاز کنند و منتظر نخستین بارش پاییزه نباشند.
وی با اعلام اینکه سازمان هواشناسی روزهای پایانی هفته را پربارش گزارش کرده است، ادامه داد: بهتر است کشاورزان هرچه سریعتر عملیات مربوط به خشکهکاری را انجام دهند تا با بارندگی حادثشده، بوتههای گندم بتواند به رشد سبز مناسبی دست پیدا کند.
مشکل تأمین نهادههای مورد نیاز برای کشت گندم نداریم
مجری طرح گندم از تهیه و تأمین کودهای فسفاته، اوره و سایر نهادههای کشاورزی همچون بذر، سموم و کودهای شیمیایی در سراسر کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: هیچ مشکلی از لحاظ نهادهها نداریم و امسال هر کیلوگرم بذر اصلاحشده یکهزار و ۴۹۰ تومان به کشاورزان فروخته میشود که نسبت به سال زراعی گذشته، اندکی افزایش یافته است.
اسفندیاریپور تصریح کرد: حدود ۴۰۰ تن بذر اصلاحشده در کشور تدارک شده که بیش از حد نیاز است، بنابراین نگرانی در تأمین بذر نداریم.
وی یادآور شد: به کشاورزانی که از بذور خودشان استفاده میکنند، توصیه میشود بوجاری و ضدعفونی بذور گندم را جدی گرفته و علاوه بر آن، نسبت به کشت بهموقع اقدام کنند.
مجری طرح گندم پیشبینی کرد که امسال حدود شش میلیون هکتار از اراضی کشور به کشت گندم آبی و دیم اختصاص یابد که دو میلیون هکتار آن مربوط به گندم آبی و سه میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار آن را گندم دیم تشکیل میدهد.
اسفندیاریپور از کاهش سطح زیر کشت گندم آبی در کشت پاییزه خبر داد و تأکید کرد: برنامه کشت بهصورت استانی تهیه و ابلاغ شده است و امیدواریم که تولید گندم پاییزه امسال از کیفیت و کمیت مناسبی برخوردار باشد.
وی اظهار داشت: کشاورزان بیمه مزارع خود را جدی گرفته و علاوه بر آن برای تأمین هزینه کاشت، داشت و برداشت آن از اعتبارات استانی ابلاغشده که در مجموع رقمی معادل دوهزار و ۱۴۴ میلیارد تومان است، استفاده کنند.
گفتنی است، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی ریاست جمهوری از افزایش قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جدید خبر داد و گفت که دلیل تعلل هیأت وزیران آن است که هنوز به جمعبندی نهایی برای اعلام خرید تضمینی گندم نرسیدهاند و علاوه بر آن اعتبار خرید تضمینی گندم از سههزار و ۲۰۰ میلیارد تومان سال ۱۳۹۲ به بیش از ۹ هزار میلیارد تومان در سال جاری خواهد رسید./